BETA

#followyourdreams – Hoe ook jij jouw droom als freelance stylist waar kunt maken


 
 
Voor jezelf beginnen. Dat is toch wel de droom van iedere kapper, haarstylist of visagist. Of het nu gaat om het openen van een eigen salon, voor jezelf beginnen als stylist op locatie, of de hele wereld over reizen voor fotoshoots. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het om geen baas meer boven je te hebben en alles lekker zelf te mogen beslissen. Van de producten die je gebruikt, de behandelingen die je aanbiedt, tot het bepalen van je eigen werktijden, heerlijk die vrijheid en flexibiliteit!

Echter komen er met dromen vaak ook onzekerheden en twijfels bij kijken. Moet ik dit nu wel echt doen? Of wat als het mij allemaal niet lukt? Maar daar is GYLD! Om jou op weg te helpen om jouw dromen waar te maken, en om alle twijfels van tafel te vegen. Just follow your dreams!

 

#1 Wat als ik straks niet genoeg klanten heb?
Het is voor veel stylisten een moeilijke stap om hun veilige, vertrouwde baan in de salon op te zeggen. Want geen klanten, betekent geen inkomen. Maar het is helemaal geen gek idee om als je voor jezelf wilt gaan beginnen nog een vast baantje achter de hand te houden. Begin bijvoorbeeld eens met drie dagen in de salon en twee dagen als freelance stylist op locatie. Zo heb je toch de zekerheid op een vast inkomen, maar kun je wel ondertussen een eigen klantenkring opbouwen en jezelf als freelance stylist ontwikkelen. Overleg wel even met jouw baas of het binnen jouw contract mogelijk is om je huidige baan te combineren met het freelancen. Het kan zijn dat er in jouw contract specifieke regels daarvoor staan opgesteld. Om jouw klantenkring sneller uit te breiden kun je ook een gratis profiel aanmaken op GYLD. Klanten kunnen jou hier gemakkelijk vinden en direct online een afspraak maken. Een hele makkelijke manier dus om meer opdrachten binnen te krijgen.

 

#2 Moet ik dan niet heel veel regelen?
Nee! Het enige wat je nodig hebt om als freelance kapper, haarstylist of visagist aan de slag te gaan is een KvK nummer. Dit kun je aanvragen bij de Kamer van Koophandel en kost eenmalig 50 euro. Bij de aanmelding bij de KvK krijg je ook direct een BTW nummer mee. Je hoeft je dus niet meer apart in te schrijven bij de belastingdienst. Tijdens je bezoek aan de KvK wordt je inschrijving definitief gemaakt. Vanaf dat moment ben je echt een ondernemer en kun je aan de slag! Lees hier meer over wat je allemaal moet meenemen naar de KvK, en hoe je je het best kunt voorbereiden op dit gesprek.

 

#3 Pff, dan moet ik zelf mijn administratie bijhouden?
Iedere freelancer is verantwoordelijk voor de administratie van zijn of haar eigen bedrijf. Het is erg belangrijk om dit goed bij te houden. Niet alleen voor jouw eigen overzicht van alle inkomsten en uitgaven, ook zijn hier van de belastingdienst nog regels aan verbonden. Wanneer jouw klantenkring steeds groter wordt, en jij het steeds drukker krijgt, neemt het bijhouden van jou administratie vaak veel tijd in beslag. Je kunt er dan voor kiezen om je administratie uit te besteden aan een boekhouder, of gebruik te maken van de vele handige online tools en websites die jou hierbij kunnen ondersteunen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de websites van ondernemersplein en de belastingdienst, die jou precies uitleggen hoe jij jouw administratie bijhoudt. Wanneer jij een profiel op GYLD hebt, worden al jouw facturen voor jou geregeld. In zo’n factuur wordt bijgehouden hoeveel jij hebt verdient, hoeveel uren jij hebt gemaakt, en hoeveel BTW jij aan de belasting moet afdragen. Jij hoeft dan helemaal nergens naar om te kijken. Hartstikke makkelijk dus en scheelt jou weer een hoop tijd waarin jij toch nog wat meer vrije tijd overhoudt, of nog meer klanten kunt blij maken met een nieuwe look.

 

#4 Het stylen van bruiden, fotoshoots en andere evenementen lijkt mij ook heel leuk! Hoe vind ik die connecties?
Jouw eigen netwerk is hierbij van groot belang. Laat jouw klanten, vrienden en kennissen weten dat jij dit soort speciale opdrachten hartstikke leuk vindt, en dat jij beschikbaar bent om nieuwe opdrachten aan te nemen. Daarnaast is een profiel op GYLD ook altijd handig. GYLD krijgt namelijk heel vaak aanvragen binnen voor het stylen van bruiden, speciale evenementen of het knippen bij bedrijven. GYLD heeft dus al die connecties waar jij gebruik van kunt maken. En wie weet als jij een keer wordt geboekt, vraagt de klant de volgende keer weer specifiek naar jou!

Tip: Houd een online portfolio bij van jouw werk. Je hoeft geen super deluxe website te hebben. Het bijhouden van een portfolio kan ook heel makkelijk via social media zoals Facebook en Instagram. Laat hier voorbeelden van jouw werk zien, wie jij bent en wat jij allemaal kan. GYLD helpt jou door jouw portfolio te verspreiden, en let maar op dat jij vaker geboekt zult worden!

 

Ga jij jouw dromen achterna en wil jij beginnen als freelance stylist? Maak dan hier een gratis profiel aan op GYLD en wij helpen jou op weg! Heb je nog vragen? Je kunt ons altijd whatsappen op 06 27165113 of bellen op 020 261 2495.