BETA

#herkenbaar – Waarom je na het lezen van dit artikel nooit meer naar die grote salon bij jou om de hoek wilt


 
 
Herken je dat? Heb je een afspraak bij de kapper gemaakt, zit je daar vervolgens alsnog een halfuur te wachten omdat de afspraken weer uitlopen. Heb je daar nou je vrije zaterdagmiddag voor opgegeven? Bladerend door de Privé met een lauwe koffie hoop je maar dat die ene goede kapper als eerste klaar is, zodat je straks in haar stoel belandt.

 

#1 Je hebt vaak geen idee aan wie jij jouw haar toevertrouwt
Wanneer je toch in de stoel zit van een kapper die je nog nooit hebt gezien, hoop je maar dat zij dat mooie Balayage kapsel kan maken wat jij in je hoofd hebt. Vol trots laat je haar jouw zorgvuldig uitgezochte Pinterest afbeeldingen zien, en duimt maar dat je vanavond je date niet hoeft af te zeggen. Terwijl jouw haar in de verf zit, heb je toch weer spijt dat je bent gegaan. Wat als je straks niet meer normaal over straat durft? Volgende keer toch maar even uitzoeken of de kapper wel gespecialiseerd is in het kleuren, zodat je met een gerust hart in die stoel kan zitten.
 

#2 Dat geforceerde gesprek loopt na een tijdje ook dood
Na de formele small talk, waar wij Nederlanders heel goed in zijn, valt het gesprek toch een beetje stil. Je hebt geen idee meer wat je aan haar moet vragen, maar zo’n ongemakkelijke stilte is ook geen optie. Wist jij maar dat zij stiekem helemaal fan is van Sex and the City, en dat je samen alle prachtige outfits van Carrie had kunnen bespreken.
 

#3 Waarom serveren ze daar überhaupt nog koffie?
Die lauwe koffie was toch al niet te zuipen, maar nadat de schaar jouw haar heeft aangeraakt durf je je al helemaal niet meer te bewegen. Dus laat je hem maar rustig koud worden en fake je aan het einde maar dat je het helemaal bent vergeten op te drinken. Tijdens het knippen verheug je je al op die soya latte die straks thuis op jou staat te wachten.
 

#4 Je moet altijd jouw vrije zaterdagmiddag opgeven
Fijn. Sta je niet in de file naar je werk, is het wel spitsuur in de kapsalon. Gaat de hele wereld op zaterdag naar de kapper, #workinglife? En dit terwijl jij weet dat jouw vriendinnen lekker in het zonnetje op het terras zitten.
 

#5 Je weet maar nooit wie je daar tegenkomt
Of het nou die ene knappe buurman is, of die vriendin van je moeder die de oren van je hoofd praat. Sommige mensen kom je liever niet tegen wanneer je haar in de folies zit, of je normaal zo fabulous volle haar eruit ziet als een verzopen kat.
 

#6 Zei iemand daar verwenmomentje?
Terwijl de kapper links van je in gevecht is om een huilende kleuter in bedwang te houden, bespreken rechts van je een dame met een permanentje en een kapster de laatste roddels uit de salon. Op de achtergrond dreunt nog de nieuwste hit van Lil Kleine uit de speakers. Ho maar, relaxed en ontspannen kom jij daar niet uit die stoel.
 

De boodschap is denk ik wel duidelijk. Tuurlijk, het is leuk als je voor een prikkie geknipt kan worden bij die grote kapsalon bij jou om de hoek. Maar wat nog fijner zou zijn: als je nu echt eens die kapper vindt die jouw haar begrijpt, die jou vertrouwen geeft, en met wie je ook nog eens een leuk gesprek kunt voeren. En dan nog eens heerlijk jouw eigen bakkie koffie erbij, precies op de juiste sterkte. Jouw dag kan niet meer stuk!