BETA

Eva Kuypers

Make-up, Workshop

Eva Kuypers is een creatieve en leergierige visagiste en werkt voor veel diverse opdrachtgevers. Van het opmaken van mannen voor televisie interviews, tot het ontwerpen van make-up voor modekunstenaars, Eva is heel veelzijdig. De make-up die ze gebruikt is ecologisch. Goed voor de huid en geen dierenleed dat schuilgaat achter de producten. Eva biedt hier ook leuke workshops voor aan, waarin zij jou en je vriendinnen leert hoe je onder andere zelf ecologische huidverzorging kunt maken.

“Ik ben opgegroeid in Hendrik-Ido-Ambacht. Toen ik elf was verhuisden we naar St. Oedenrode. Een dorp in Brabant. Ik kon niemand verstaan in het begin. 😉 ‘Wie bende Gij?’. Wow, dacht ik, iedereen praat hier super ouderwets ‘met gij en gullie&quot’! In 1999 heb ik een opleiding gevolgd voor Visagie en Styling. Daarvoor zat ik op de Modeacademie. Ik wilde in eerste instantie heel graag kleding maken en ontwerpen. Toch leken die deuren dicht te zitten en ben ik visagie gaan doen. En daar gingen de deuren juist open. Ik ben een heel seizoen met een tv-programma meegegaan op locatie en van daaruit ben ik gevraagd om bij Omroep Brabant te komen werken. Een vaste baan!”

"Na een jaar of zes ben ik verder gegaan als freelancer. Ik had inmiddels al best een netwerk opgebouwd. Na Omroep Brabant heb ik aan verschillende programma’s bij RTV10 en later Brabant 10 meegewerkt. En er kwamen ook geregeld leuke klussen binnen van bedrijven. Dit kon gaan om fotoshoots en bedrijfsfilms. Zo heb ik bijvoorbeld een aantal jaar de visagie gedaan bij het VNG- congres. Een paar jaar geleden ben ik gevraagd om mee te werken aan een korte film (48h). En inmiddels heb ik al aan diverse gave filmproducties mee mogen werken. Dit jaar komt er een bioscoopfilm uit en staan er nog een paar films op de planning." [...]

“Iemand waar ik regelmatig mee heb samengewerkt heeft mij aanbevolen bij GYLD. Na een heel leuk telefoongesprek met een dame van GYLD ga ik deze toffe samenwerking aan! Ik word vaak geboekt voor bedrijfsfilms en fotoshoots, shoots voor artiesten voor CD hoesjes en promotiemateriaal, tv of videoregistraties van artiesten, fashion shoots en workshops.”
 
“Mijn specialiteit is om bij iemand een hele eigen make-up aan te brengen die los staat van trends of modekleuren, maar echt bij iemands persoonlijkheid en lifestyle past. Trends kunnen best tof zijn, maar ik houd van jezelf zijn en juist niet meelopen met de rest. Daarbij werk ik met eco producten. Ik vind het belangrijk dat ik schone (plantaardige basis zonder chemische en synthetische ingrediënten) make-up kan aanbieden tijdens het werken dat prettig aanvoelt op de huid. De opdracht waar ik het meest trots op ben geweest, dat is moeilijk hoor om dat zo te zeggen! Nou ja… mee werken aan de films zijn stuk voor stuk heel speciaal geweest. We hebben vorig jaar zomer met de crew een paar draaiperiodes met elkaar opgetrokken, in hotels geslapen, achttien uur op de set gezeten haha! Dat is super tof geweest. Dit jaar komt de film uit! In oktober!”
 
“Wat ik super zou vinden is om met een hele toffe crew een gave serie te maken met veel uiteenlopende karakters, zodat je echt de leukste dingen kunt doen met make-up. Het is zo leuk om een personage ook neer te kunnen zetten met make-up. En dan twaalf seizoenen ofzo… 😉 Ik hou van series en films kijken. Daar haal ik zeker veel inspiratie vandaan. Vooral de period pieces. Ik kan enorm genieten als in een serie alles perfect is doorgevoerd van make-up, haar, kleding tot interieur. De hele make-up geschiedenis in de film en muziekindustrie vind ik heel boeiend en interessant. Maar ook Science Fiction kan qua make-up heel leuk en inspirerend zijn. En verschillende kunststromingen binnen de Popart vind ik heel leuk en bijzonder: Mary Quant, Rudi Gernreich, Andy Warhol, Lichtenstein. Ik heb ook echt iets met cartoons en striptekenen.” 

“Ik hecht waarde in het leven aan echt zijn, rechtdoor zee zijn, een open minded zijn. Don’t be afraid to be different. Be afraid of being the same as everyone else.”

Lees meer

Favorieten

  • Visagie

Opleiding

  • Instituut Thomas, Karin Melissant, Beautypartner.

Eva is beschikbaar in

  • Eindhoven
Boek nu een afspraak met
Eva Kuypers

Kortingscode? Klik hier om in te vullen.

Kortingscode

Vul hieronder uw kortingscode in en klik op verifiëren.

Uw kortingscode is geaccepteerd. De korting zal worden verwerkt bij het afrekenen.

Ongeldige kortingscode. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op via hello@gyld.nl of 020-2612495.