BETA

Shao-Lin Kretz

Haarstyling, Kleuren, Knippen, Make-up

Shao-Lin Kretz is geboren en getogen in Amsterdam. "Ik heb in veel stadsdelen gewoond, waarvan het langst op Bickerseiland. De foto's zijn genomen in de buurt waar ik als klein kind buiten speelde."

“Mijn vader was cameraman bij Nederlandse films en mijn moeder decorbouwer bij de Nationale Opera, de Fabeltjeskrant en veel verschillende theaters. Ik mocht al op jonge leeftijd mee en daar is mijn passie voor het vak begonnen. Na de middelbare school ben ik op mijn zeventiende de make-up opleiding van Mieke Petiet gaan volgen.”

"Het was toen nog te vroeg voor mij om te gaan werken. Ik wilde alles tegelijk doen en was nog zoekende. Mijn interesse lag bij de horeca en het organiseren van grote events en feesten. Dat heb ik ongeveer negen jaar met veel plezier gedaan. Uiteindelijk heb ik mijn passie voor make-up weer opgepakt. Ik had het geluk dat het ROC Amsterdam een opleiding voor grimeur startte en daar ben ik op mijn 25ste mee begonnen." "Uiteindelijk ben ik mijn ouders achterna gegaan. Al snel stond ik met oud collega’s van mijn vader op de filmset. Nu werk ik al tien jaar als zzp’er op veel verschillende plekken. Twee jaar geleden ben ik ook met de kappersopleiding van de Nederlandse Kappersacademie gestart. Inmiddels heb ik zowel het eerste als het tweede jaar succesvol afgerond. Ik mag me dan ook allround-stylist noemen; naast visagist, grimeur ben ik eveneens kapper en haarstylist. Een unieke combinatie! Maar ik vind dat je nooit bent uitgeleerd. Mijn volgende uitdaging is dan ook: het shapen en stylen van wenkbrauwen." [...]

“In het verleden heb ik veel werk voor televisie en theater gedaan. Nu doe ik alles door elkaar. In de zomer sta ik veel op festivals en in de winter doe ik meer film en fotoshoots. Ook dat vind ik heel leuk om te doen. Ik ben trots dat ik dit in zo’n korte tijd heb bereikt. Mijn droom is wel om iets voor mij zelf te hebben in de vorm van een eigen zaak. Maar voor nu vind ik het freelancen nog veel te leuk, juist omdat ik op allerlei verschillende plekken kom.”

“Naast werken hecht ik veel waarde aan mijn familie en vrienden. Rust is ook belangrijk in mijn leven. Dat heb ik nodig voor een goede balans. En niet te vergeten: leuke dingen doen zodat ik stoom kan afblazen na al het vele werken. Via Niki Vos, ambassadrice van GYLD, ben ik bij GYLD terecht gekomen. Samen hebben wij regelmatig tijdens de Amsterdam Fashion Week gewerkt.”

Shao-Lin is beschikbaar als thuiskapper, haarstylist en visagist in Amsterdam Noord, Amsterdam Centrum, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuid, Amsterdam Zuid-Oost, Amstelveen en Diemen.

Lees meer

Favorieten

 • Knippen
 • Haarstyling
 • Make-up

Opleiding

 • De Nederlandse Kappersakademie, Mieke Petiet, allround grime

Shao-Lin is beschikbaar in

 • Amstelveen
 • Amsterdam Centrum
 • Amsterdam Noord
 • Amsterdam Oost
 • Amsterdam Zuid
 • Amsterdam Zuid-Oost
 • Diemen
Boek nu een afspraak met
Shao-Lin Kretz

Kortingscode? Klik hier om in te vullen.

Kortingscode

Vul hieronder uw kortingscode in en klik op verifiëren.

Uw kortingscode is geaccepteerd. De korting zal worden verwerkt bij het afrekenen.

Ongeldige kortingscode. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op via hello@gyld.nl of 020-2612495.