BETA

Sjaak Ridder

Knippen

Enthousiast en leergierig, dat is Sjaak Ridder. Deze bevlogen creatieveling volgde zijn hart, en liet zich van verpleger omscholen tot kapper. “Een mensen-mens, dat ben ik.”

“Op mijn zestiende begon ik met het werk als verpleger in de ouderenzorg, psychiatrie, stervensbegeleiding en revalidatie. Ik maakte in die hoedanigheid graag contact met mensen en zorgde graag voor patiënten om ze zo een fijn gevoel te geven. Vooral het maatschappelijke aspect van het vak interesseerde me, het praten. Diep van binnen wilde ik echter liever. Als praat je ook met je klanten, maar ben je creatiever bezig. Door een kapsel te knippen dat bij iemands gezicht past, maak je diegene mooier.”

“Ik heb de Young Bloods opleiding van Kinki gedaan. Maar in plaats van in een salon te gaan werken kom ik graag bij mensen thuis, zo maak je bijzondere dingen mee. Tijdens mijn opleiding had ik al een unieke ervaring: ik knipte een man die ik had ontmoet op een festival. Hij was 84, maar heel hip. Deze meneer was mooi witgrijs maar zijn inhammen waren nog donkerbruin, die heb ik ook glanzend grijs geverfd. Zo kon ik mijn oude werk als verpleger met mijn nieuwe werk combineren: het zorgen voor iemand en hem een goed gevoel geven, in dit geval door een mooi uiterlijk. Ik ben gek op jonge klanten, maar oudere mensen hebben ook een speciaal plekje in mijn hart.” [...]

“Mijn motto is: ‘Haal het beste in de mens naar boven.’ Daar leef ik naar. Ik wil mensen stimuleren om hun talenten te benutten. Net zoals ik het beste uit mezelf probeer te halen.”

“Ik sta op de foto met modetijdschriften, mijn inspiratiebron. Ik doe niets liever dan bladen doorspitten: ik kijk naar kapsels maar ook naar kleding. Ik houd van mode en zou later ook wel bij modeshows willen werken, maar ik ga nu eerst veel ‘vlieguren’ maken met particuliere klanten.”

Lees meer

Favorieten

  • Knippen

Opleiding

  • Young Bloods (Kinki)

Sjaak is beschikbaar in

  • Amsterdam
Boek nu een afspraak met
Sjaak Ridder

Kortingscode? Klik hier om in te vullen.

Kortingscode

Vul hieronder uw kortingscode in en klik op verifiëren.

Uw kortingscode is geaccepteerd. De korting zal worden verwerkt bij het afrekenen.

Ongeldige kortingscode. Probeer het opnieuw of neem contact met ons op via hello@gyld.nl of 020-2612495.